Over Ons

Over fogo bakehouse

We Create Delicious Memories

“De reis van Sean en Suri naar het realiseren van FOGO Bakehouse is een verhaal van dromen, vastberadenheid en ongeëvenaarde passie. Al meer dan 25 jaar koesterden zij de droom om hun liefde voor bakken met de wereld te delen.”

Over Fogo

So Sweet, So Good, Suri Brings Smiles

Suri’s passie voor bakken is haar met de paplepel ingegoten, een erfgoed dat zowel haar grootmoeder als haar moeder deelde. Haar moeder volgde zelfs een opleiding in patisserie, waarmee de liefde voor het vak van generatie op generatie werd doorgegeven.

Sean ontdekte zijn passie voor bakken op een bijzondere manier na hun huwelijksreis naar Caracas. Hij raakte verzeild in een urenlang gesprek met een lokale bakker, die hem de kneepjes van het vak wilde leren.

Deze ervaring opende voor Sean een nieuwe wereld en wakkerde een vuur aan dat niet meer te doven was. Ondanks hun diepe liefde voor bakken, kozen Sean en Suri aanvankelijk voor een carrière in de medische wereld.

Over Fogo

So Sweet, So Good, Sure to Bring Smiles

Suri begon haar avontuur met het verkopen van taarten onder de naam ‘Suri’s Oventje’, een bescheiden begin dat de weg vrijmaakte voor grotere ambities.

Haar passie leidde haar naar het Bakery Institute, waar ze de fijne kneepjes van de patisserie leerde, een pad dat Sean niet lang daarna volgde met een opleiding in boulangerie.

Hun zoektocht naar de perfecte locatie voor FOGO leidde hen naar een vooroorlogs pand uit de jaren 30 in Breda, dat ondanks zijn charme, een enorme verbouwing vereiste. Dit huis werd het canvas voor hun droom, maar de weg was allesbehalve gemakkelijk.

Met veel eigen inzet naast hun werkzaamheden in de operatiekamer, begonnen ze aan de transformatie van hun huis. In deze periode diende de entree van hun woning als een microbakkerij, waar ze elke zaterdag hun creaties verkochten, een voorproefje van wat FOGO zou worden.

HET FOGO BAKEHOUSE TEAM

De Ambachtelijke Bakkers

DSC09646

Sean Fonseca

Bakkerij

DSC09868

Suri Fonseca

Patisserie

DSC09380

Jay Fonseca

Barista

P3170015 (1)
FB_IMG_1707491661483
FB_IMG_1707491709678
FB_IMG_1707491717510