Desembakkerij FOGO Bakehouse

Onze Bakkerij

Ontdek de Kunst van Desembrood bij FOGO Bakehouse

Bij FOGO Bakehouse omarmen we de tijdloze traditie van desem brood bakken, met enkel bloem, water, zout en onze eigen levende desemcultuur. We streven naar puur en eerlijk brood, zoals het oorspronkelijk bedoeld is, zonder onnodige toevoegingen.

Onze toewijding aan kwaliteit weerspiegelt zich in onze keuze voor zoveel mogelijk biologische ingrediënten en een bewuste reductie van suikers in onze patisserie.

Desembrood van Fogo

Wat maakt het zo bijzonder?

Desembrood, bereid met onze unieke desemcultuur, is meer dan alleen brood. De natuurlijke gisten en melkzuurbacteriën in onze desem zorgen voor een rijzingsproces dat niet alleen het brood zijn karakteristieke structuur en smaak geeft, maar ook bijdraagt aan diverse gezondheidsvoordelen.

Voedzaam: Het fermentatieproces verrijkt desembrood met essentiële voedingsstoffen, waaronder foliumzuur en antioxidanten, waardoor het een voedzamere keuze is dan gewoon brood.

Verteerbaarheid: Door de natuurlijke afbraak van gluten tijdens de fermentatie, is desembrood makkelijker te verteren, wat bijdraagt aan een comfortabeler welzijn na de maaltijd.

Langdurige Energie: De melkzuurbacteriën in desembrood helpen bij het geleidelijk omzetten van suikers in energie, wat resulteert in een stabielere bloedsuikerspiegel en een langdurige energieboost.

Onze desembroden

Handgemaakt & Voedzaam

Baguette

Ingrediënten: Tarwe, water, zout, desem. Beschrijving: Frans klassiek, perfect voor zowel eenvoudige als luxe beleg

Olijfbrood

Ingrediënten: Tarwe, water, zout, desem, olijven. Beschrijving: Met Mediterrane olijven, een smaakvolle aanvulling op elke tafel.

Pain de Seigle

Ingrediënten: Tarwe, rogge, noten, gedroogd fruit, water, zout, desem.
Beschrijving: Donker en rijk, met een unieke combinatie van zoet en hartig.  

Chorizo Manchego

Ingrediënten: Tarwebloem, water, zout, desem, chorizo, manchego. Beschrijving: Een rijke combinatie van hoogwaardige chorizo en manchego uit Spanje, gevangen in ons ambachtelijk desembrood voor een onweerstaanbare smaakervaring.

Puur Wit Desembrood

Ingrediënten: Tarwe, water, zout, desem. Beschrijving: Klassiek witbrood, veelzijdig en altijd een favoriet.

Meergranen Desembrood

Ingrediënten: Tarwe, spelt, rogge, volkoren, water, zout, desem. Beschrijving: Rijk aan granen, biedt een gezonde en stevige basis voor elke maaltijd.

Meerzaden Desembrood

Ingrediënten: Tarwe, water, zout, desem, zadenmix. Beschrijving: Vol met voedzame zaden, ideaal voor een extra dosis energie. 

Cinnabun

Ingrediënten: Tarwe, ei, melk, honing, boter, suiker. Beschrijving: Heerlijk zoet, een traktatie voor elk moment van de dag.